Tatínkovy zapečené rohlíky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Příprava surovin:
1. narkájíme rohlíky na čtvrtiny (podélně napůl a pak uprostřed)
2. nasrouháme sýr na jemno
3. připravíme si talířek se strouhankou (na obalování)
4. do větší mísy dáme 2 vajíčka, lžíci stouhanky a nastrouhaný sýr - osolíme dle chuti (pozor sýr sám o sobě je slaný!)
5. směs dobře promícháme a vytvoříme tužší mazlavou hmotu (případně ředíme mlíčkem, zahušťujeme strouhankou)
6. rozpálíme si pánev s 0,5cm oleje (tuku)
Postup přípravy:
1. na každkou 1/4 rohlíka (vnitřní bílá strana) naplácáme 0,5 - 1cm silnou vrstvu směsi a přimáčkneme ještě na talíř se strouhankou
2. postupně vkládáme na pánev a opékáme jen ze strany se směsí - NEOBRACÍME
(pozor: velmi rychlé smažení - doporučuji na střední stupeň, nebo nebudete stíhat)
3. již opečené rohlíky odkládáme na talíř podložený papírovým ubrouskem pro odsátí přebytečného tuku a za tepla konzumujem
TIP: opečenou stranu potřete hořčicí a přikusujte steril. papriku :*
BON APPETITE!!!
10-20 minut 40-80 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+