Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: pkopac

bruschetta (toust s rajčaty a sýrem)

Fotografie jídlaFotografie jídla

Suroviny

  • 1 ks bageta nebo chiabatta
  • 2 ks rajčata
  • česnek
  • sůl
  • olivový olej (nejlépe panenský)
  • bazalka (nejlépe čerstvá)
  • 100 g mozzarella v plátcích (nepovinné)

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pekáč
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Zapneme troubu na grilování a necháme jí nahřát na cca. 200-220 stupnů. Bagetu nakrájíme na kolečka nebo oválné chlebíčky.

Rajčata nakrájíme na 0.5-1cm kostičky a v misce je smícháme s česnekem, solí, olivovým olejem a bazalkou. Přidáváme podle chuti, ale obecně není na místě šetřit česnekem a bazalkou, kdežto olejem stačí pouze zakápnout a soli stačí 2-3 špetky.

Na plech si připravíme pečící papír. Rozložíme na něj rovnoměrně kousky bagety, lžící je pokryjeme připravenou směsí a případně pokryjeme tenkým plátkem mozzarelly. Můžeme také posypat paramazánem, ale tím až max. půl minuty před ukončením, aby se nespálil.

Nyní již můme dát plech do trouby a nechat zapékat několik minut. Obzvláště pokud jsme použili sýr, je nutné často sledovat, zda se jídlo již nepřipaluje. Vyndáme v okamžiku, kdy se na sýru nebo rajčatech a bagetě začnou objevovat do hněda propečené části, než se bruschetty začnou připalovat.

Dodatky a poznámky

Bruschetta [brusketa]: Levné, velmi dobré a zdravé italské jídlo, trvá středně dlouho a může se z něj najíst více lidí. Výborné jako svačina, předkrm, na párty, nebo k obědu.

PT25M 2-4 porcí
25-30 minut
60-100 Kč


Hodnocení receptu (13 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android