bruschetta (toust s rajčaty a sýrem)
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Zapneme troubu na grilování a necháme jí nahřát na cca. 200-220 stupnů. Bagetu nakrájíme na kolečka nebo oválné chlebíčky.
Rajčata nakrájíme na 0.5-1cm kostičky a v misce je smícháme s česnekem, solí, olivovým olejem a bazalkou. Přidáváme podle chuti, ale obecně není na místě šetřit česnekem a bazalkou, kdežto olejem stačí pouze zakápnout a soli stačí 2-3 špetky.
Na plech si připravíme pečící papír. Rozložíme na něj rovnoměrně kousky bagety, lžící je pokryjeme připravenou směsí a případně pokryjeme tenkým plátkem mozzarelly. Můžeme také posypat paramazánem, ale tím až max. půl minuty před ukončením, aby se nespálil.
Nyní již můme dát plech do trouby a nechat zapékat několik minut. Obzvláště pokud jsme použili sýr, je nutné často sledovat, zda se jídlo již nepřipaluje. Vyndáme v okamžiku, kdy se na sýru nebo rajčatech a bagetě začnou objevovat do hněda propečené části, než se bruschetty začnou připalovat.
Dodatky a poznámky
Bruschetta [brusketa]: Levné, velmi dobré a zdravé italské jídlo, trvá středně dlouho a může se z něj najíst více lidí. Výborné jako svačina, předkrm, na párty, nebo k obědu.
25-30 minut 60-100 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+