Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: Královna Bitche

Špenátová polívka

Suroviny

  • 1 pytlík mraženého špenátu
  • 1 cibule
  • tuk
  • sůl
  • pepř
  • 1 smetana na vaření, nebo 2dcl mléka
  • 1 vajíčko
  • sýr (hermelín)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Dáme do hrnce tuk, a na kostičky nasekanou cibuli osmahneme do měkka. Kdo chce, udělá zásmažku, ale myslím, že do téhle polívky není potřeba (zásmažka - přisypáváme do rozpáleného tuku hladkou mouku, až zpění a zezlátne). V okamžiku, kdy je cibule měkká, přihodíme mražený špenát a přilejeme trochu vody tak, aby po roztopení špenátu vznikla řídká kaše. Než se špenát roztopí, nakrájíme sýr na kostičky a rozmícháme vajíčko. (výborný je na to hermelín) Do špenátové řídké kaše vylijeme mlíko nebo smetanu, podle toho jak to máme rádi, upozorňuju, že po přidání vajíčka a sýra polívka ještě trochu zhoustne. Polévku, zatím bez vajíčka a hermelínu ochutíme. Bohatě na to stačí sůl a pepř. Přidáme rozkvedlané vajíčko a po chvíli sýr nakrájený na kostičky. Ještě trochu povaříme, dokud se sýr dost nerozpustí a můžeme jíst. My ji doma jíme jen tak, ale dají se do ní vrazit třeba krutony nebo vlašský ořech.
Celá polívka se dá udělat bez vajíčka a sýra a taky bude dobrá.


Hodnocení receptu (14 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android