Bramborové placky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Když někomu zbude pár brambor od oběda, tak si je může k večeři nastrouhat nebo třeba rozmačkat vidličkou nebo čímkoli. Smíchá je s jedním vejcem (pokud je brambor plná mísa, tak se dvěma vejci), postupně na to bude sypat mouku, dokud nebude mít těsto, které se už nepřilepí na ruku, ale zároveň bude ještě lehce mazlavější.
Dalším krokem je vyválení těsta do podoby válečku. Podle toho, jak chceme mít placky velké, tak krájíme váleček na 3 cm či více široké kusy. (Logicky taky záleží na průměru toho válečku, ale to si jde odvodit nebo spočítat :-D )
Každý kus těsta přeměníme v placku a šoupneme ji na vyhřátý plech z trouby (olej není nutný). Placky se pečou na 150 - 180°C, dokud nebudou mít požadovanou barvu (různé stupně hnědé, ne černé). Pečení většinou trvá okolo půlhodiny, ale je to nutné sledovat.
Dodatky a poznámky
Do těsta je možno přidat salám, sýr či co vás napadne.
Samotné se jedí ještě teplé a pomazané máslem. :-)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+