Rizoto z masa v konzervě
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Rýži dáme vařit, rajčata a cibule je potřeba nakrájet na jemno. Otevřeme si konzervu (přežijeme nechuť pozřít její obsah v tomto stavu) a na osmažení cibulky použijeme tuk - ta bílá část. Olej není potřeba, konzervy bývají hodně mastné (pokud někdo opravdu chce olej, tak vážně opatrně)
Takže cibulku osmažíme na sádle z konzervy, jakmile začne chytat nazlátlou barvu, tak přidáme obsah konzervy, který vařečkou rozdrtíme na co nejmenší kousky (opakuji, že stačí tak čtvrtka, jinak to bude strašně mastné).
Až se to pseudomaso trochu osmaží, tak je čas na přidání rajčat. V tuto chvíli je ideální doba na kořenění, konzervy bývají různě osolené a různě opepřené, většinou ale sůl nebývá nutná, takže se přidává jen pepř, oregano atd., prostě co tam komu pasuje. S bazalkou ale opatrně, když se dlouho smaží, tak zhořkne, takže tu nakonec.
Úplně na závěr do směsi přijde uvařená rýže, kterou ještě chvíli mícháme na sporáku.
Dodatky a poznámky
Tohle je taková nouzovka, když v lednici ani ve špajzu skoro nic není. Výsledek může mít různý stupeň poživatelnosti, pokud člověk nedá příliš masa z konzervy a koření opatrně, tak to může být dokonce docela dobrý :)
A pokud je po ruce i paprika či další věci, jde s tím různě experimentovat. Tohle je fakt takový základ, který jde doplnit. ;-)
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+