Dušená mrkev
Suroviny
|
Vybavení
|
Tento banner skryjete přihlášením
Postup přípravy
Umytou a oloupanou mrkev nastrouháme na hrubo do hrnce. Podlejeme vodou, přidáme trochu másla a dáme dusit, dokud není skoro měkká.
Mezi tím si oškrábeme brambory a dáme vařit do osolené vody.
Když je mrkev skoro měkká, zaprášíme ji moukou, přidáme ještě kousek másla, promícháme, přidáme citronovou šťávu a cukr (obojí podle chuti) a necháme dodusit. Podáváme s vařenýma bramborama.
Dodatky a poznámky
Do mrkve lze přidat i pažitka, majoránka nebo jiné bylinky na barevnost a chuť. Já osobně si ji dávám se smaženým vejcem nebo párkem, popřípadě obojím.
45-60 minut 30-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+