Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Losos se švédskou omáčkou

Suroviny

  • 600 g lososových filet
  • 20 g koření na ryby
  • 3 limetky
  • 200 ml majonézy
  • 50 ml olivového oleje
  • 100 ml zakysané smetany
  • 50 ml hořčice
  • 50 g medu (nesmí být zcukernatělý)
  • sůl
  • pepř (nejlépe mlýnek barevného pepře od Kotanyi)

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Lososa posypeme z obou stran kořením na ryby, pokapeme šťávou ze dvou limetek a necháme tak 10 - 15 minut uležet. Poté ho na olivovém oleji opékáme do růžova.

Majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a med promícháme, dle potřeby dosolíme a dopepříme.

Rybu rozdělíme na talíře, zalijeme VYCHLAZENOU omáčkou, zdobíme zbylou limetkou. Jako příloha se hodí pečené brambory.

Dodatky a poznámky

Ještě je možné do omáčky přidat nasekané kapary (cca 50g). Ale doporučuji je nejprve samostatně ochutnat.

Jídlo je sice poněkud nákladnější, nicméně stojí za to!

Chladnou hlavu pro Android