Žemlovka s jablky
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Rohlíky nakrájíme na kolečka asi 1,5cm tlustá a nasypeme je do mísy.Vejce vidličkou rozkvedláme,rozmícháme a přilijeme mléko.Rohlíky zalijeme studeným mlékem s vejcem,aby byly všechny nasáklý,ale aby mléko v míse nestálo(všechno se vsáklo). Pekáč vymažeme Herou nebo jiným tukem a polovinu rohlíků do něj dáme. Jablka si mezitím oloupeme,vykrájíme a nastrouháme na plátky(asi 3mm tlusté).Pak je všechny dáme na první vrstvu rohlíků v pekáči a posypeme cukrem a skořicí.Na to dáme zbytek rohlíků a dáme péct asi při teplotě 180°C (horkovzdušná trouba) na cca půl hodiny. Až budou horní rohlíky opečené "dozlatova" - ani původní barvy,ani černé,zkrátka hnědé,křupavé - můžeme podávat. Je dobré si to na talíři posypat cukrem a dát na to trochu másla nebo Hery.
50-70 minut 45-60 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+