Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: sarka

Žemlovka s jablky

Suroviny

  • 9 rohlíků(můžou být starší)
  • 2 vejce
  • 6dcl(600ml) mléka
  • máslo(Hera,Rama...)
  • 3 lžíce krystalového cukru
  • cukr moučka na posypání podle chuti
  • 1kg jablek (můžou být kyselé,pak je třeba víc cukru)

Vybavení

  • 3x Mísa
  • 1x Pekáč
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Rohlíky nakrájíme na kolečka asi 1,5cm tlustá a nasypeme je do mísy.Vejce vidličkou rozkvedláme,rozmícháme a přilijeme mléko.Rohlíky zalijeme studeným mlékem s vejcem,aby byly všechny nasáklý,ale aby mléko v míse nestálo(všechno se vsáklo). Pekáč vymažeme Herou nebo jiným tukem a polovinu rohlíků do něj dáme. Jablka si mezitím oloupeme,vykrájíme a nastrouháme na plátky(asi 3mm tlusté).Pak je všechny dáme na první vrstvu rohlíků v pekáči a posypeme cukrem a skořicí.Na to dáme zbytek rohlíků a dáme péct asi při teplotě 180°C (horkovzdušná trouba) na cca půl hodiny. Až budou horní rohlíky opečené "dozlatova" - ani původní barvy,ani černé,zkrátka hnědé,křupavé - můžeme podávat. Je dobré si to na talíři posypat cukrem a dát na to trochu másla nebo Hery.

PT50M 4-6 porcí
50-70 minut
45-60 Kč


Hodnocení receptu (20 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android