Gnocchi se špenátem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
1) V hrnci dáme vařit vodu na gnocchi (asi 1-1,5 litru vody), když se voda vaří, vysypeme do ní pytlík Gnocchi a odkryté (= bez pokličky) vaříme cca 3 minuty, než vyplavou, pak je scedíme.
2) Na pánvi osmahneme na troše (tak aby to nám to neplavalo!!) oleji cibuli nakrájenou na kostky, až cibule zesklovatí (viz slovník pojmů), přidáme na kostky nakrájený 2 kuřecí prsa (nebo nějakou šunku, salám), posypeme grilovacím kořením (cca 1 lžička) a restujeme dokud není maso měkké = asi 10 minut, průběžně to prostě ochutnáváme...
3) V hrnci uvaříme 1 mražený špenát, může to být ten nejlevnější (protlak), který podlijeme trochou vody - cca 4 lžíce, komu se nechce čekat, nechá špenát rozmrznout v mikrovlnce (BEZ obalu! a přiklopit, jinak zas** celou mikrovlnku)...až rozmrzne, tak přidat smetanu ke šlehání, rozmačkaný česnek podle chuti a strouhaný sýr – asi 200g (aby to hezky zhoustlo), osolíme a opepříme podle chuti a chvilku povaříme, aby se sýr rozpustil.
Nakonec všechno smíchat a buď jíst hned, nebo dát zapéct do trouby na 30 minut na 180°C (pokud plánuješ jíst hned a nečekat na zapečení, tak dej víc sýru, aby to bylo hustější).
Dodatky a poznámky
pozor! jídlo je zelené :o))) na pohled to po smíchání sice nevypadá nic moc, ale chuťově je to absolutní bomba a pro milovníky špenátu to nemá chybu. My tomu říkáme "instantní knedlo-vepřo" :o))
Poznámka moderátora: Gnocchi se čtou ňoky (wiki potvrdí), a kdo to vysloví gnoči, tomu se za trest rozbije vařič i mikrovlnka. Tak, a máte to!
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+