Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Elik.7

Těstoviny s rajčatovou omáčkou - variace

Suroviny

  • Těstoviny(preferuji špagety, ale co kdo najde)
  • rajčata - jedna porce tak 2-3
  • bazalka
  • oregano
  • máslo
  • kečup
  • sůl
  • voda:)
  • (brokolice, kukuřice, anglická slanina, sýr...)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Uvaříme těstoviny - jakékoli co kdo rád (návod na zadní straně obalu:)).
Do hrnce dáme trochu másla - tak půl čajové lžičky. Dáme na to nakrájená rajčata, zalejeme trochou vody (aby rajčata neplavala, jen tak aby bylo pokryté dno). Necháme dusit. Občas zamícháme a dolejeme trochu vody, aby se to nepřipalovalo.
Když jsou rajčata měkká - po pár minutách (tzn. rozpadají se nebo slejzá z nich slupka) - vypneme vařič, ujistíme se že je tam trochu vody a přidáme kečup - podle chuti. Pak do toho nasypeme bazalku (tak čtvrtku čajové lžičky) a oregano (tak o půlku méně co bazalky).
Na talíř dáme těstoviny a zalijeme, možno přidat nastrouhaný sýr.

Dodatky a poznámky

- místo másla tam můžeme dát anglickou slaninu nebo jakoukoli šunku
- k rajčatům můžeme přidat nakrájenou brokolici - ale dušení trvá déle, je tvrdší
- nebo můžeme přidat kukuřici (konzerva malá bonduelle, 16 Kč, otvírání bez použítí otvíráku - tak 2 velké lžíce na porci)

Chladnou hlavu pro Android