Těstoviny s rajčatovou omáčkou - variace
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Uvaříme těstoviny - jakékoli co kdo rád (návod na zadní straně obalu:)).
Do hrnce dáme trochu másla - tak půl čajové lžičky. Dáme na to nakrájená rajčata, zalejeme trochou vody (aby rajčata neplavala, jen tak aby bylo pokryté dno). Necháme dusit. Občas zamícháme a dolejeme trochu vody, aby se to nepřipalovalo.
Když jsou rajčata měkká - po pár minutách (tzn. rozpadají se nebo slejzá z nich slupka) - vypneme vařič, ujistíme se že je tam trochu vody a přidáme kečup - podle chuti. Pak do toho nasypeme bazalku (tak čtvrtku čajové lžičky) a oregano (tak o půlku méně co bazalky).
Na talíř dáme těstoviny a zalijeme, možno přidat nastrouhaný sýr.
Dodatky a poznámky
- místo másla tam můžeme dát anglickou slaninu nebo jakoukoli šunku
- k rajčatům můžeme přidat nakrájenou brokolici - ale dušení trvá déle, je tvrdší
- nebo můžeme přidat kukuřici (konzerva malá bonduelle, 16 Kč, otvírání bez použítí otvíráku - tak 2 velké lžíce na porci)
|
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+