Gnocchi s rajcaty a cibulkou
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Dáme podle návodu vařit Gnocchi. Mezítím si nakrájíme rajčata (jak moc najemno je v podstatě celkem fuk, hlavně ať jsou minimálně tak na desetinu původní velikosti :-D ), nakrájíme taky cibulku nejlépe najemno (v reálu tak, jak kdo zvládne) a dáme ji smažit na trošce oleje.
Jakmile cibulka začne zlátnout (ne černat!!!), tak k ní přidáme rajčata, vše to podlijeme TROŠKOU vody, aby se rajčata rozvařila (vodu podle potřeby přilíváme po celou dobu rozváření rajčat, aby se to nespálilo). V této fázi také přidáme ŠPETKU soli (ne moc, jinak to nebude poživatelné). Tady se časem musíme rozhodnout, zda nám rajčata stačí poleměkká/polotvrdá nebo nebudeme riskovat a necháme je tam déle, např. pokud by to naše protéza neukousala... :-)
Ke konci vaření této jakési omáčky přidáme zbylé koření, nutností je mletý černý pepř a oregano. Osobně mám ráda k tomu i trošku zázvoru, ale netvrdím, že by to všichni jedli... Jinak je vhodné třeba chilli, mletá červená nebo pálivá paprika atd.
Pokud tedy máme hotovou omáčku i uvařené (pokud možno nerozvařené) gnocchi, tak přeju Dobrou chuť :)
Dodatky a poznámky
Přílohou nemusí být jen gnocchi, dobré jsou jakékoli těstoviny, ale i rýže nebo brambory...
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+