Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: dufkiiicz

Gnocchi s rajcaty a cibulkou

Fotografie jídla

Suroviny

  • Olej na smažení
  • Koření nutné: sůl, mletý pepř, oregano
  • Cibule (1)
  • Koření
  • Gnocchi (půlka balení pro jednoho)
  • Rajčata (4)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Dáme podle návodu vařit Gnocchi. Mezítím si nakrájíme rajčata (jak moc najemno je v podstatě celkem fuk, hlavně ať jsou minimálně tak na desetinu původní velikosti :-D ), nakrájíme taky cibulku nejlépe najemno (v reálu tak, jak kdo zvládne) a dáme ji smažit na trošce oleje.

Jakmile cibulka začne zlátnout (ne černat!!!), tak k ní přidáme rajčata, vše to podlijeme TROŠKOU vody, aby se rajčata rozvařila (vodu podle potřeby přilíváme po celou dobu rozváření rajčat, aby se to nespálilo). V této fázi také přidáme ŠPETKU soli (ne moc, jinak to nebude poživatelné). Tady se časem musíme rozhodnout, zda nám rajčata stačí poleměkká/polotvrdá nebo nebudeme riskovat a necháme je tam déle, např. pokud by to naše protéza neukousala... :-)

Ke konci vaření této jakési omáčky přidáme zbylé koření, nutností je mletý černý pepř a oregano. Osobně mám ráda k tomu i trošku zázvoru, ale netvrdím, že by to všichni jedli... Jinak je vhodné třeba chilli, mletá červená nebo pálivá paprika atd.

Pokud tedy máme hotovou omáčku i uvařené (pokud možno nerozvařené) gnocchi, tak přeju Dobrou chuť :)

Dodatky a poznámky

Přílohou nemusí být jen gnocchi, dobré jsou jakékoli těstoviny, ale i rýže nebo brambory...

Chladnou hlavu pro Android