Bramborové ragů ala B18
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Brambory oškrábem a nakrájíme na menší kostičky. To samé provedeme s cibulí. Pokud máme k dispozici, nakrájíme rovnou i nějaký to maso. Na pánev nalijeme olej, hodíme tam cibulku a necháme ji tam, dokud nebude do zlatova. Potom přidáme maso (pokud je) a koření podle chuti. Promícháme a přisypeme brambory. Opět promícháme a podlijeme vodou, tak aby většina brambor byla ve vodě. Připravíme si bujón (hodíme ho do hrnku s vroucí vodou, rozmícháme) a přilijeme to k bramborám. Opět promícháme a vaříme s pravidelným mícháním, dokud brambory nezměknou. Podle chuti můžeme před podáváním ještě zahustit, dokořenit, nebo přidat čerstvou zeleninu.
Dodatky a poznámky
Tohle slouží spíš jako univerzální recept, základ je většinou stejnej (brambory, cibule, bujón) a zbytek se odvíjí podle toho, co dům (kolej) dá.
30-40 minut 25-50 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+