Kuřecí guláš
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
v hrnci rozpálím olej a osmažím jemně nakrájenou cibulku do zlatova, přidám česnek nakrájený na malé plátky. Maso nakrájím na nudličky a nasypu do hrnce, kde ho za stálého míchání (aby se nepřipálilo) osmahnu. Poté přidám papriky nakrájené na kostičky nebo nudličky a podleju vodou ... nechám 15 minut podusit (přiklopím pokličkou). Po patnácti minutách přidám kečup dle chuti a nechám chvilku povařit. Pak přijde na řadu dochucování ... pokud máte rádi pálivá jídla tak pálivá paprika, jinak červenou sladkou papriku. Tou se šetřit nemusí. Dále sůl, pepř, kmín (nejlepší je v celku, ale ani mletý nevadí). Necháme povařit, ochutnáme a pokud je to OK přijde na řadu zahuštování. V hrníčku rozmíchám důkladně hladkou mouku s vodou a pomalu a za stálého míchání vlévám do guláše. Nechám chvilku povařit a podávám s kolínkami
30-50 minut 100-150 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+