Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Teketapa

Plechovkové těstoviny

Suroviny

  • Těstoviny
  • Loupaná rajčata v plechovce – nejlépe té snadno otvíratelné
  • Tuňáka v oleji (kdo radši ve vlastní šťávě, může být také)
  • Strouhaný sýr
  • Pepř
  • Sůl
  • Cukr
  • Bylinky (bazalka, oregáno, italské, provensálské bylinky...)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

V osolené vodičce si uvaříme těstovinky, slijeme je a vrátíme do hrnce. Na ně vyklopíme plechovku rajčat a prohřejeme. Trochu osladíme, protože většinou bývají dost kyselá. Po chvilce vyklopíme na těstoviny s rajčaty plechovku tuňáka (nezapomeňte nejdřív slít olej či vlastní šťávu), pořádně promícháme a také prohřejeme. Poté přisypeme bylinky – nejlépe čerstvě nasekané nebo koupené mražené. Sušené moc nebrat. Dochutíme ještě pepřem, solí nebo i cukrem, pokud je jídlo stále moc kyselé. Na talíři můžeme posypat strouhaným sýrem. Když to zdlábnete rovnou z kastrůlku, máte zas o kousek nádobí na mytí méně. :-)

Pokud si chcete ušpinit víc nádobí, můžete si omáčku připravit zvlášť během vaření těstovin.

Dobrou chuť .

Chladnou hlavu pro Android