Co je v lednici s rýží
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
V nízkém hrnci nebo pánvi (nesmí mít plastová ucha) rozehřejeme lžíci oleje. Rozehřejeme troubu tak na 180°C, nebo tak na 3/4 stupnice.
Zeleninu, ideální jsou rajčata, papriky, mražené nebo konzervované směsi, nakrájíme na drobno a osmahneme.
Hrnkem odměříme rýži a přidáme do hrnce, dále přidáme konzervu tuňáka nebo rybiček (kdo umí vyndá z nich předem kosti - ušetří si práci na talíři). Můžeme použít i krabí tyčinky nebo opečené maso od včerejška nakrájené na kousky.
Celou směs asi 5 minut smažíme, dokud se rýže neleskne od oleje.
Přidáme 2x větší množství vody než jsme dali rýže (na jednu porci 1/2 hrnku rýže a 1 hrnek vody) a dáme celý hrnec do trouby.
Pečeme dokud se nevyvaří všechna voda, asi 20 minut.
Dodatky a poznámky
Výsledkem je poměrně vydatné rizoto, které se pohybuje mezi přijatelné pokud vaříte z toho co zbylo a luxusní pokud do něj dáte jen to co máte nejradši.
Nápady, tipy a vylepšení?
|
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+