Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: mia1987

Játrová omáčka z drůbežích jater

Suroviny

  • drůbeží játra
  • 1 střední ciule
  • 2 lžíce sádla, másla nebo oleje
  • 1 malá plechovka žampionů (nemusí být, ale když je málo jater...)
  • 2 hrnky vody
  • 1/2 masoxu, bujonu nebo něčeho podobného
  • 2 lžíce instantní jíšky
  • sůů, pepř, může být i česnek
  • 2-3 hrsti rýže podle počtu porcí

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mikrovlnná trouba
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nakrájíme cibuli najemno a játra na drobnější kostky, cibuli zpěníme na sádle a přidáme játra, orestujeme. Než se začnou připalovat přidáme žampiony a zalijeme přiměřeným množstvím vody, masox a necháme chvilku provařit. Přidáme asi dvě lžíce instantní jíšky (nebo zahustíme pouze moukou) a necháme ještě 2-3 minutky provařit a mícháme, dochutíme solí, pepřem, případně česnekem (používám granulovaný). Podáváme s rýží (připravují v mikrovlnce -na hrnek rýže 1,5 hrnku vody, lžička soli a vařím 5 min na plný výkon + 15 na poloviční)

PT20M 2-4 porcí
20-30 minut
40-50 Kč


Hodnocení receptu (10 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android