Palačinky (tortily) s masem
Suroviny
|
Vybavení
|
Postup přípravy
Pokud nechcete kupovat tortily za 60 korun čtyři v krámě, můžete si je vyrobit sami, je to poněkud náročnější, ale výsledek je lepší.
Ve skutečnosti se totiž nejedná o tortily ale o palačinky.
Do větší mísy nebo malého hrnce, příp. takové té plastové nádobky na přenost jídla nasypete mouku a nalijete mléko zhruba v poměru 1:1 (odměřovat lze třeba ve větší sklenici, mouku ale sypte první, jinak se vám na mokrou slenici nabalí), přidáte vejce a soli zhruba na špičku nože. Narozdíl od palačinek se nepřidává cukr. Těsto pořádně zamícháte aby bylo hladké (ideální je takový ten míchač ze drátů, ale jde to i vidličkou) a pak ho sběračkou (nebo odléváním) lijete na rozpálenou pánvičku s decentní vrstou oleje (jedna dávka by měla odpovídat jedné středně velké sběračce). Vezmete obracečku a lehce zvedáte roh palačinky (zhruba po jedné minutě), podíváte se, jestli palačinka má takovou barvu jako by mít podle vašeho názoru měla, pokud ano, opatrně jí naberte na obracečku a rychle obraťte. Druhou stranu není nutné opékat tak dlouho jako první. Když je hotová, naberte jí a plácněte na talíř. Palačinky/tortily by neměly být mastné, ale trochu se olej přidávat musí. Takže s ním šetřete. Proces opakujte dokud máte těsto. Pokud se první palačinka nepovede, tak nezoufejte, první se obvykle nevydaří.
Omáčka je velmi jednoduchá a rychlá. Do hrnce dáte trochu oleje, na tom osmažíte a rozmícháte mleté maso (asi 3 minuty), do kterého nasypete zhruba půl lžičky soli. Přidáte protlak, konzervu s fazolema a konzervu s hráškem a mrkví (musíte z ní odlejt vodu!) a mícháte dokud to není teplé. Pokud se vám to zdá málo slané, přisolíte.
Lze jí dělat paralelně s palačinkami, pokud máte dvě plotýnky.
Na každou tortilu dáte podle chuti přiměřené množství směsi, posypete sýrem a zabalíte.
Je to parádní.
Dodatky a poznámky
Stejně jde udělat palačinky třeba s marmeládou, do těsta akorát přidáte lžíci cukru.
25-35 minut 100-150 Kč |
Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+