Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Boloňské špagety

Suroviny

  • 1 pytlík špaget (500g)
  • 400g mletého hovězího masa
  • 1 rajský protlak
  • 1 masox (hovězí)
  • 1 velká cibule
  • 5 stroužků česneku
  • olej (např. olivový)
  • sýr na strouhání
  • pepř, sůl, oregano, bobkový list, pálivá paprika

Vybavení

  • 2x Hrnec
  • 2x Mísa
  • 2x Sporák/Vařič
  • 3x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Dáme vařit špagety. Mezitím nakrájíme cibuli a česnek na malé kousky, osmahneme je na oleji, dokud cibude nebude průhledná. Potom přidáme maso a za občasného míchání čekáme, dokud nezhnědne. Přidáme koření podle chuti a dále vaříme asi 5 minut (nezapomínáme to občas promíchat, jinak se to ošklivě připeče).
Přilijeme ve vroucí vodě rozmíchaný rajský protlak s masoxem a dále vaříme 5 - 10 minut (a opět promícháváme).
Jakmile bude omáčka hotová (někdo má rád řidší - vaří kratší dobu, někdo má rád hustší - vaří těch cca 10minut), nalijeme ji na talíř s připravenými špagetami a celé to posypeme nastrouhaným sýrem (jde nastrouhaný i koupit).
Dobrou chuť.

Dodatky a poznámky

Omáčka je výborná sama o sobě nebo s trochou suchého bílého vína. Kdo tam nechce přidávat alkohol, doporučuji mu víno ke špagetám alespoň upíjet. ;-)


Hodnocení receptu (25 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android