Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: brymi

Langoše použitelné víckrát

Suroviny

  • 800 g hladké mouky
  • 2 celá vejce
  • 2 kostky kvasnic
  • 1kelímek zakysané smetany
  • 2 a 1/2 (3) dcl vody
  • sůl
  • olej na smažení
  • ingredience navrch: kečup, tvrdý sýr, česnek...

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Zakysanou smetanu smícháme s vodou, kvasnicemi, vejci a solí (POZOR! kvasnice nesmí přijít do přímé konfrontace se solí, je ji lepší mít zamíchanou uz třeba do té smetany). Tuto směs vlijeme do mouky a hněteme a mačkáme klidně i rukama dokud není těsto pěkně hladké a moc se nelepí na ruce ani mísu. Necháme asi 1 hod. nakynout (viz. slovníček pojmů). Můžeme z něj ihned tvořit malé placičky (asi na velikost dlaně), trochu je prsty vytáhneme a dáváme na rozpálený olej v pávni, smažíme do zlatova.
Podáváme s kečupem, strouhaným sýrem a česnekem.

Dodatky a poznámky

Smažit můžeme ihned po vykynutí nebo těsto můžeme přechovávat v lednici (v míse zabalené v igelitovém sáčku) až 14 dní a usmažit si langoš kdykoli na něj dostaneme chuť :)


Hodnocení receptu (11 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android