Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Přílohy
Vložil: sweet-spot

Zapečená rajčata s rýží

Suroviny

  • 6 velkých rajčat
  • 3/4 hrnku sypané rýže
  • 1 cibule
  • kus balkánského sýra
  • olej
  • sůl, pepř
  • kari nebo garam masala
  • sušený česnek

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Pekáč
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

(Je potřeba hluboká pánev nebo hrnec s nepřilnavým vnitřkem.)

Nejdřív si připravíme rajčata - omyjeme, odkrojíme vršek, vydlabeme tekutou část lžičkou, a položíme je dírou nahoru na pekáč vymazaný olejem. (Kejdu zevnitř si můžete nechat a použít třeba druhý den do omáčky na těstoviny, nebo vyhodit.)

V hluboké pánvi rozpálíme trochu oleje a osmažíme nasekanou cibuli (příp. lze přidat i slaninu). Zasypeme ji podle chuti solí, pepřem, česnekem a větším množstvím kari nebo masaly.
Když cibule začíná hnědnout, zalijeme to dvěma hrnky horké vody a přidáme propláchnutou rýži. Necháme pozvolna vařit, dokud není voda skoro vyvařená (+- 12 min.), a ke konci přimícháme kostičky sýra.

Hotovou směs necháme chvilku zchladnout a pak ji lžící naložíme do rajčat. Navrch můžeme ještě posypat mozzarellou a dáme to do trouby na 220°C - stačí 10 minut, aby rajčata jenom změkla, ale nerozpadala se.

Chladnou hlavu pro Android