Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Ameline

Těstoviny s dvoubarevnou cibulkou

Suroviny

  • Těstoviny
  • Rajský protlak/rajčatové pyré
  • 2 cibule
  • Olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Nejprve dáme podle návodu vařit těstoviny. Zatímco na ně čekáme, oloupeme a nahrubo nakrájíme cibule. Na rozehřátý olej nejprve dáme 1/3 cibule (pozor, lépe na chvíli stáhnout plamen - prská. Oleje je třeba celkem dost, cibulka by měla být alespoň z poloviny ponořená, jinak se může posléze chytat, zvláště když nemáte teflonovou pánev). Za stálého míchání počkáme, až cibule zhnědne (v žádnou chvíli by něměla chytat barvu do černa, to je už hořká - připálená) a pak přidáme zbytek. Ještě chviličku smažíme, aby se nová várka prohřála a zesládla. Odstavíme z plamene a přidáme rajský protlak či pyré.

Pokud jsme tak v průběhu smažení neučinili, postaráme se o těstoviny a smícháme je se vzniklou směsí. Můžeme podávat.

Dodatky a poznámky

Můžeme těsně před odstavením cibule přidat stroužek, dva česneku nebo podle chuti (opatrně) sojovou omáčku.

Chladnou hlavu pro Android