Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: lemralina

Vepřová krkovice pečená se zelím a slaninou

Suroviny

  • Vepřová krkovice - plátky
  • Kysané zelí
  • Anglická slanina
  • Cibule
  • Sůl
  • Pepř
  • Koření

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Trouba
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Plátky krkovice naklepeme, osolíme, opepříme, popř. nakořeníme dalším kořením. Cibuli nakrájíme na kolečka a lehce orestujeme na pánvi. Načneme sáček s kysaným zelím pokryjeme trochou zelí dno zapékací mísy. Na zelí dáme plátky slaniny a trochu cibule, na slaninu dáme plátky krkovice, pak na to opět dáme slaninu a další vrstvu zelí. Zelí, slanina, cibule a krkovice se můžou vrstvit dle libosti a hlavně počtu plátků krkovice :-) Když dáme poslední vrstvu krkovice a slaniny, na vršek dáme zelí tak, aby vrchní vrstva masa byla pokrytá. Na zelí nasypeme zbytek cibule, šťávu ze zelí nalijeme do mísy, podlijeme vodou (ale pozor, nedávejte jí zase moc. Maso nemusí plavat :-), přiklopíme a pečeme v troubě vyhřáté na cca 180-200°C zhruba 30 minut. Kontrolujeme, jestli je v míse dost vody a dyštak včas podléváme. Po té půlhodince sundáme víko a necháme 10-15 minut péct nezakryté (hlídáme, aby se nespálila vrchní vrstva, jakmile zelí či cibule začnou černat, vyndaváme z trouby).

Dodatky a poznámky

Jako příloha se hodí brambory, ať už vařené nebo pečené. Je to luxusní žrádlo s minimální prací :-) Jenom to naskládáte do zapékací mísy, dáte do trouby a za 45 minut je hotovo :-)

PT40M 1-8 porcí
40-50 minut
150-200 Kč


Hodnocení receptu (16 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android