Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: vegbe

Cizrnová polévka

Suroviny

  • cizrna 500 g
  • voda 1,5 l
  • cibule střední
  • olivový olej (lžíce)
  • lahůdkové droždí (Tebi)- 3 lžíce
  • sůl
  • pepř
  • něco na ozdobu (petržel, pažitka)

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Pánev
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Cizrnu namočéme min. na 12 hodin, čím déle, tím lépe. Pak ji dáme vařit, vaříme do měkka (cca 1 hod), dle potřeby, zkoušet a zkoušet, každá je trochu jiná.

Na pánvi na oleji osmažíme cibulku. Odstavíme.

Do uvařené cizrny přidáme sůl, pepř a droždí. Jedině lahůdkové! (Báječná věc, dobře ochutí, když tomu jídlu prostě něco chybí.) Rozmixujeme na hladkou polévku.

Přidáme osmaženou cibulku. (Někdo ji rád na kolečka, jiný nadrobno, jak chcete.)

Podáváme se zelenou ozdobou :-)

Tahle polévka je výborná, nají se hodně lidí, takže nakonec je to jídlo za pakatel. Je velmi výživná a kvalitní, to je alfa-omega.

Dodatky a poznámky

Nutné mít ponorný mixér!

Chladnou hlavu pro Android