Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Umami

Nadívané topinky

Suroviny

  • Chleba podle hladu
  • Plnotučná hořčice
  • Cibule (stačí menší)
  • Vejce (početně odpovídající krajícům chleba)
  • Sůl
  • Sádlo, olej
  • + co chuť a hlad káže

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

1) Vnitřek krajíce chleba vykrojíme - tím získáme kůrku a do ní zapadající střídu.
2) Střídu potřeme hojně! hořčicí (není třeba šetřit) a na ni nasypeme na drobno nakrájenou cibuli.
3) Rozšleháme vejce se solí.
4) Kůrku přesuneme na rozpálenou pánvičku, doprostřed nalejme vajíčko a malou chviličku necháme osmahnout, aby se spodní vrstva zacelila.
5) Přiklopíme skývu (namazanou str. k vejci) a přitlačíme tak, že zbytek vajíčka vyplní mezeru mezi vykrojeným kusem a kůrkou a ihned otočíme.
6) Obě str. chleba pak osmahneme dozlatova.

Dodatky a poznámky

Vnitřek topinky můžete obměňovat dle chuti a surovin, co jsou po ruce. Hořčici lze nahradit třeba taveným sýrem, a co nasypat k cibuli nebo místo ní už je na kuchaři ;)

Chladnou hlavu pro Android