Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Kuřecí řízky, luxusní

Suroviny

  • 6 kuřecích řízků (stačí stehenní)
  • veliký bílý hogurt (400 gr)
  • 1 vejce
  • česnek dle chuti
  • sůl
  • strouhanka
  • olej na smažení
  • uzavíratelná miska nebo krabička

Vybavení

  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Připravíme si kuřecí řízky, opláchneme je, mírně naklepeme (klidně klouby pěsti, pokud nemáme paličku), z obou stran osolíme. V něčem uzavíratelném (nebo v misce, pak jí zabalíme do pytlíku) rozmícháme jogurt s vajíčkem, osolíme a přidáme česnek dle chuti. Do týhle hmoty vložíme připravené řízky, zavřeme a šoupneme do lednice. Necháme odležet aspoň 2 hodiny, ideální je přes noc, ale klidně to vydrží i 3-4 dny. Když konečně dojde na konzumaci, rozpálíme v pánvi na sporáku olej, řízky vyndaváme vidličkou z jogurtu (nenecháváme nijak odkapat) a před vložením do oleje je z obou stran dobře otiskneme ve strouhance. Smažíme jako klasický řízky. Pozor na teplotu, ne tu nejvyšší! Řízky jsou fakt mňam, neuvěřitelně jedlé a měkké, prostě hodobóžové :-)))). Příloha: brambory, brkaše, chleba. Jsou dobrý i studený.

Dodatky a poznámky

Cenu jídla těžko odhadnout, záleží na tom, za kolik se vám podaří nakoupit maso. Můžete taky koupit celý kuře "v akci", vyrvat z něj prsa a stehna na řízky a ze zbytků udělat polévku.
Já raději než méně velkých těhle řízků dělám víc malých, takže vlastně ještě před naložením do jogurtu řízky pokrájím na 2-3 kusy.
Jo a nemusí se to sníst hned - protože to fakt vydrží, můžete to mít v lednici a postupně si odebírat, teda jestli to vydržíte :-)


Hodnocení receptu (10 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android