Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Jana Cárová

Buřtová omeleta s krupičkou

Fotografie jídla

Suroviny

  • 1-2 buřty (nebo točeňák)
  • 3 vejce
  • 1/2 cibule
  • 2-3 lžíce mléka (nebo vody)
  • 2 lžíce dětské krupičky (nebo hrubé mouky)
  • sůl, paprika, pepř
  • trochu oleje na pánev

Vybavení

  • 1x Pánev
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Cibuli pokrájejte jak vám to vyjde, buřty nebo točeňák na kolečka (oloupaná). Na pánev cmrndněte olej, rozpalte, vhoďte cibuli a buřty a chvilku opékejte. Mezitím v hrnečku vidličkou rozmašlujte vajíčka, osolte, přidejte mléko nebo vodu, krupičku, papriku a pepř a znovu pořádně promíchejte. Buřty, které se mezitím opekly, seřaďte do nějakého útvaru ať nejsou na sobě a zalijte je tou rozkvedlanou směsí. Stáhněte plamen a pečte pomaleji, než jste zvyklí péct omelety. Těsto bude podstatně vyšší, tak ať se propeče. Kdo je šikovný, může zkusit otočit. Kdo není, ať dá na pánev pokličku. Ti nejbohatší můžou ještě před dokončením ozdobit povrch jakýmkoli sýrem. Sesunout na talíř a jíst. Chleba nebo pečivo není nezbytně nutný. Kečup, tatarka nebo nějaká čalamáda nebo zelenina už záležitost jen vylepší, ale jde to i bez nich.


Hodnocení receptu (13 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android