Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: Lolalalime

Zeleninový vývar s nudlemi

Fotografie jídla

Suroviny

  • mrkev 3 ks
  • kořenová petržel 2 ks
  • celer 0,5 ks (ale nutně být nemusí)
  • cibule 1 ks
  • pórek 0,4 ks
  • kukuřice 0,5 malé konzervy
  • pepř celý 6 kuliček
  • sůl
  • bujón
  • nudle
  • sádlo
  • česnek 2 stroužky
  • polévkové koření

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Mrkev, petržel a celer očistíme, nakrájíme (samozřejmě jak kdo chce, např. já petržel a celer nechávám vcelku, a po uvaření je z polévky vyndám a vyhodím) a vložíme do hrnce s vodou (cca 2 litry), kterou necháme přijít k varu.

Postupně přidáváme nakrájenou cibuli, pórek, kukuřici (bez nálevu), česnek (vcelku), koření a lžičku sádla. Po 15ti minutách varu přídáme bujón a vaříme na mírnějším plameni ještě min. 20 minut. (zkrátka než zelenina změkne a vývar bude chutný)

Pár minut před koncem vyndáme nežádoucí zeleninu, přidáme nudle, povaříme a dochutíme dle potřeby solí nebo polévkovým kořením. Podáváme.

Dodatky a poznámky

Pozor, kukuřice způsobí nasládlou chuť polévky, mě to třeba chutná, ale každý to nemusí...

Tip na dobrou česnečku - na talíř vylisujeme/nastrouháme 2 stroužky česneku, přidáme špetku majoránky a zalijeme čistým vývarem (bez nudlí atd.). Chutná lépe, než když je jen zalitá vodou s bujónem..

PT35M 4-7 porcí
35-45 minut
40-70 Kč


Hodnocení receptu (12 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android