Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Dezerty
Vložil: Kia

bebe střecha

Suroviny

  • balení tmavých bebe
  • balení světlých bebe
  • 2 banány
  • 1 tvaroh
  • 1 (za)kysaná smetana
  • 100g cukru moučka
  • 1/2 másla
  • 2 lžíce rumu (není nutné)
  • čokoládová poleva (není nutné)
  • alobal
  • LEDNICE

Vybavení

  • 1x Mísa
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Tento sezert vám může připadat pracný ale není. A rozhodně stojí za to!
Změklé máslo (ponecháme změknout při pokojové teplotě) umícháme s cukrem, přidáme tvaroh, smetanu a rum. Na prkénko si rozprostřeme alobal a na něj vyskládáme těsně vedle sebe bebe sušenky ve třech řadách po sedmi sloupcích (vzor šachovnice). Potřeme krémem (jde to těžko, sušenky ne a ne zůstat na místě) a vyskládáme druhou vrstvou bebe. Opět potřeme krémem. Na prostědní řadu položíme banány, na ně nakydáme zbytek krému a dolní a horní řadu přiklopíme k banánům až se nám vytvoří tunel (trojúhelníkovej). Okraje alobalu zahneme do sebe a tím střechu zabalíme.
Teď je potřeba se obrnit trpělivostí a nechat dezert zatuhnout v ledničce. Po ztuhnutí se dá ještě polít čokoládovou polevou, kterou připravíte podle návodu na obalu. Vynikající je ale i bez ní.
Po cca 1,5 hod v ledničce je bebe střecha konzumovatelná, nejlepší je však až druhý den.

Dodatky a poznámky

Receprů a fotografií tohoto dezertu najdete na internetu mnoho. Krém je velice variabilní, dá se přidat bílý jogurt, vanikový puding, mléko (na změknutí), více másla (na ztuhnutí). Z mě nepochopitelného důvodu všude uvádějí, že tvaroh nesmí být z vaničky, jsou to kecy! Klidně být může.

Chladnou hlavu pro Android