Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Náročnější jídla
Vložil: Bolldar

Čína

Fotografie jídlaFotografie jídla

Suroviny

  • Kuřecí prsa/stehna (0,6kg/2ks)
  • Rýže loupaná (3-4 varné sáčky)
  • 1 větší mrkev
  • 1 žlutá paprika
  • 1 červená paprika
  • 120g kukuřice (v plechovce)
  • 120g žampiony (v plechovce)
  • 0,5kg cibule
  • česnek
  • sůl
  • pepř mletý
  • badyán
  • sójová omáčka
  • rostlinný olej

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 2x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Oloupeme cibuli a česnek, pokrájíme na plátky či kostičky a necháme smažit na pánvi s trochou oleje, s občasným mícháním.
Papriky a mrkev nakrájíme na plátky. Po opečení cibulky do zlatova přidáme na pánev a necháme lehce smažit, s občasným mícháním.
Dáme vařit osolenou vodu do hrnce (na rýži).
Kuřecí prsa umyjeme pod teplou vodou a následně nakrájíme na kostičky cca 3x3cm (stehna vykostíme, nakrájíme na menší kostičky či proužky). Následně důkladně kostičky prosolíme a přidáme pepř a špetku badyánu. Důkladně promícháme.
Osmaženou zeleninu vyklopíme do misky. Na pánev nalijeme trochu oleje a dáme smažit maso.
Vložíme sáčky s rýží do vroucí vody a hlídáme čas.
Po usmažení masa přidáme do pánve zeleninu a přidáme žampiony a kukuřici a 2 lžičky sojovky.
Necháme na mírném ohni za občasného míchání, popřípadě dochutíme některým z koření dle chuti.
Vyjmeme rýži z hrnce a podáváme oběd.

Dodatky a poznámky

Druhům koření se meze nekladou, vhodný je například i drcený kmín, Nové koření, chili,...
Pro lepší chuť jsou vhodná kuřecí stehna, ale jsou pracnější na vykostění.
Možnost přidání i fazolek, bambusových výhonků,...
PS: Nelekejte se množství surovin a dlouhého postupu. Je to snadné jídlo a velice dobré. tento recept jsem stvořil aniž bych o vaření něco tušil ;o)

PT40M 2-4 porcí
40-70 minut
100-220 Kč


Hodnocení receptu (13 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android