Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Polévky
Vložil: Jehovisti

Mráčková polévka

Suroviny

  • 2 polévkové lžíce oleje
  • 1 hrnek krupice hrubé
  • 1 vejce
  • 1 kostka masoxu

Vybavení

  • 1x Hrnec
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do hrnce nejprveme nalijeme olej. Zatopíme pod vařičem a necháme olej rozehřát. Následně do oleje vsypeme krupici a pomocí vařečky ji rovnoměrně smísíme s olejem. Počkáme zhruba 30 vteřin, sejmeme hrnec z vařiče a vykydneme do něj obsah vejce. Skořápku ne, po ní by nám pouze skřípalo v ústech. Vejce v krupici jemně rozmícháme a hrnec vrátíme na vařič. Směs krupice a vejce poté mícháme zhruba dvě minuty, dokud se z původně kašovité hmoty nevytvoří pevné hrudky. Je - li hmota příliš řídká, lze ji zahustit přidáním další krupice. Po utvoření hrudek hrnec zalijeme 1 litrem vody a přivedeme do varu. V okamžiku varu vhodíme do hrnce kostku masoxu, necháme 5 minut povařit a můžeme podávat.

PT10M 1-2 porcí
10-15 minut
5-15 Kč

Chladnou hlavu pro Android