Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel


Kategorie: Rychlá jídla
Vložil: Numida

Tatínkovy zapečené rohlíky

Fotografie jídla

Suroviny

  • Rohlíky (klidně předvčerejší)
  • 20dkg tvrdého sýra 30%
  • 2 vajíčka
  • možná trošku mlíčka
  • strouhanka
  • plnotučná hořčice
  • popř. steril. okurka nebo paprika
  • olej na smažení (nebo jakýkoli jiný tuk)
  • sůl

Vybavení

  • 1x Mísa
  • 1x Pánev
  • 1x Sporák/Vařič
  • 1x Talíř
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Příprava surovin:
1. narkájíme rohlíky na čtvrtiny (podélně napůl a pak uprostřed)
2. nasrouháme sýr na jemno
3. připravíme si talířek se strouhankou (na obalování)
4. do větší mísy dáme 2 vajíčka, lžíci stouhanky a nastrouhaný sýr - osolíme dle chuti (pozor sýr sám o sobě je slaný!)
5. směs dobře promícháme a vytvoříme tužší mazlavou hmotu (případně ředíme mlíčkem, zahušťujeme strouhankou)
6. rozpálíme si pánev s 0,5cm oleje (tuku)
Postup přípravy:
1. na každkou 1/4 rohlíka (vnitřní bílá strana) naplácáme 0,5 - 1cm silnou vrstvu směsi a přimáčkneme ještě na talíř se strouhankou
2. postupně vkládáme na pánev a opékáme jen ze strany se směsí - NEOBRACÍME
(pozor: velmi rychlé smažení - doporučuji na střední stupeň, nebo nebudete stíhat)
3. již opečené rohlíky odkládáme na talíř podložený papírovým ubrouskem pro odsátí přebytečného tuku a za tepla konzumujem
TIP: opečenou stranu potřete hořčicí a přikusujte steril. papriku :*
BON APPETITE!!!

PT10M 2-3 porcí
10-20 minut
40-80 Kč


Hodnocení receptu (11 hlasů):
preloaderpreloader

Sdílet na Facebooku | Sdílet na Twitteru | Sdílet na Google+

Chladnou hlavu pro Android