Vyhledávání a administrace
Vyhledávání

Uživatel

Špagety s omáčkou

Suroviny

  • Pytlík špaget
  • Mleté maso
  • Jeden velký protlak
  • Konzervu hrášku
  • Olej
  • Sůl

Vybavení

  • 2x Hrnec
Tento banner skryjete přihlášením

Postup přípravy

Do vroucí vody (viz Slovníček pojmů) ve velkém hrnci nasypeme špagety (doporučuju koupit od Panzani Expres, jednak se vaří asi jen pět minut a druhak se fakt nerozváří), pokud se někomu nechce cpát špagety do vařící vody, popálit si ruku o vařící vodu a rozčilovat se nad tím, že špagety ne a ne zalézt do vody (a komu se chce, ať vyhledá psychologa), tak špagety nejdřív přelomíme v půlce a pak je teprve dáme do vody. Přidáme špetku soli (Slovníček pojmů) a zamcháme, aby se špagety neslepily do velkých tlustých tuhých věcí, pokud používáme Tesco špagety nebo podobný levný srágory, tak přidáme ještě tak lžíci oleje, aby se přes všechnu snahu pro změnu neslepily do velkých tlustých tuhých věcí. Když se špagety vaří, tak si dáme do menšího hrnce trochu oleje a na to vykydneme mleté maso, posolíme ho asi půl lžičkou soli a hodíme mezi to tak tři lístky bobkového listu. Smažíme a mícháme dokud se maso nezdá být propečené všude. Do masa vylijeme protlak a vysypeme hrášek z konzervy a zase mícháme. Pokud je směs moc kyselá, tak přidáme trochu vody, pokud je moc málo slaná, přidáme sůl. Můžem přidat i jiné koření. Pokud jsme přidali moc vody a mame z toho červenou tekutinu, tak poprášíme celou směs trochou mouky (hladké nejlépe) a pořádně mícháme. Postup opakujeme dokud nemá hmota požadovanou konzistenci. Nezapomeneme hlídat špagety. Ty zcedíme, nandáme na talíř. Polijeme omáčkou a můžem přidat i strouhaný sýr.

PT15M 2-3 porcí
15-20 minut
100-150 Kč

Chladnou hlavu pro Android